9. marraskuuta 2015

Pumpkin-pie brownie aka kurpitsa-suklaakakkunen


Keitosta jäi yli puolikas kurpitsa ja koska halusin olla trendien harjalla, kehittelin netin lukuisista resepteistä tämän kurpisa-suklaakakkusen (pumpkin-pie-brownie).

Rakenne näyttää aika tiiviiltä, mutta on aika.. hyvää. Sekä suklaa-taikinaan, että päälle tuli kurpitsasosetta. Lisäsin soseeseen vielä cashew-pähkinää, jotta siitä tulisi kermaisempaan. Mausteiden ja sokerin kanssa soseesta tuli aika maistuvaista hilloa.

Kurpitsa-hillo
2 dl kurpitsasosetta
n.1 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
1 dl ruskeaa sokeria
kanelia
inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
pikku ripaus maustepippuria
1 rkl maissitärkkelystä

Suklaa-kakkunen
150 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kurpitsasosetta
3/4 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
100 g margariinia (öljy käynee myös)
1 1/2 dl ruskeaa sokeria
2 dl jauhoja (käytin puolet  tattarijauhoja terveyden vuoksi ja puolet vehnäjauhoja)
1/2 dl maissitärkkelystä
2 (kukkurallista) rkl tummaa kaakaojauhetta
vaniljasokeria

Kurpisasoseeseen kannattaa ensin sekoittaa ja soseuttaa cashewpähkinät sekaan. Sitten osaan sosetta sekoitetaan sokeri ja mausteet - ja maistellaan sopivaksi, lisätään maissitärkkelys, että hillo ei valu.
Kakkusen teko kannattaa alottaa suklaan sulatuksella. Tai ensin kannattaa sulattaa margariini. Margariinisulaan sekoitetaan kurpitsasose ja sokeri, sekoitetaan vähän ja lisätään yhteen sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi sekaan sotketaan suklaa ja käännellään sekaisin. Kaavitaan taikina vuokaan ja sitten kurpitsahilloa päälle. Vähän voi suklaataikinaa ja kurpisaa sekoittaa keskenään; painella ikäänkuin limittäin. Paistetaan n. 30 min 180 C. Tosi hyvää heti ja seuraavanakin päivänä. Hyvää kahvia seuralaiseksi.


2 kommenttia: