20. tammikuuta 2016

Kaali-appelsiini-salaatti


No niin, ainakin ruokaan liittyvät tavoitteet/yritykset on helpompi pitää. Kaupassa oli söpöjä pikkuisia veriappelsiinejä ja kaapissa punakaalinjämät - ja nehän sopivat yhteen! Jos tekee hyvän kastikkeen. Koulussa muistaakseni tarjottiin punakaalia viinimarjojen  tai ananaspalojen kanssa - ilman sen kummenmpia kastikkeita; ei kovin houkuttelevaa. Kaalin kanssa ehkä vähän hapan kastike ja muhinoituminen on olennaista. Tai jos ei kerkeä muhinoittamaan, voi vähän hakata tai puristella kaalia pehmeämmäksi. Lisäsin tähän kaaliin paahdettua ohraa ja manteleita ruokaisuuden lisäämiseksi, mutta toimii myös ohrattomana sivusalaattina.

Sekoita kulhon pohjalle ensin kastike:

1/2 dl appelsiinien mehua
1/2 dl sitruunamehua
(loraus öljyä)
(valkosipulia hakattuna hienoksi)
hunajaa tai muuta makeutta
suolaa
pippuria
ripaus kanelia

Sitten suikaloidaan kaali (n. 1/4 kerää) ohuen ohuiksi suikaleiksi ja 1 porkkana raasteeksi. 1-2 appelsiinia pilkotaan sekaan tai koristeeksi.

Paahdetaan n. 1 1/2 dl ohraa pannulla vähän ruskeaksi
Ja keitetään sitten pakkauksen ohjeen mukaan

Paahdetaan n. 1 dl manteleita pannulla

Ohran ja mantelit voi lisätä salaattiin vasta syöntivaiheessa.

Ei tämä tietysti oikein näin kylmillä lämmitä.. Mutta kylmällä voi lämmitellä tulevaa puutarhakautta suunnitellen ja siemenluetteloa selaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti