2-3 hengelle
Ensin ohra ja mantelit:
2 dl ohrasuurimoita
1 dl manteleita
paahdetaan uunissa 180 C, kunnes kauniin ruskeita, 10-15 min, kannattaa vahtia. Pilkotaan manteleita pienemmäksi ja keitetään ohra 20-30 min, runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Sitten juurekset:
2-3 punajuurta tai muita juuria (minulla oli kelta- ja raitajuuria, siksi vähemmän punainen lopputulos)
2 palsternakkaa
1 (puna)sipuli
marinadi:
n. 1/2 dl öljyä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa (tai sokeria tms.)
juustokuminaa
korianteria
kanelia
ripaus muskottipähkinää
chiliä maun mukaan, jauheena tai tuoreena
suolaa
mustapippuriaPilkotaan juurekset sopiviksi suupaloiksi (punajuuret pienimmiksi ja palsternakat ja sipulit voi jättää isommiksi, koska kypsyvät nopeammin). Sivellään noin puolet marinadista juureksille ja paistetaan uunissa, 200 C, kunnes pehmeitä - eli noin reilu puoli tuntia.
Tälläaikaa voi tehdä sitruunaisen kastikkeen ohralle:
2-3 rkl öljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria, valkosipulia
Kun juurekset ovat kypsiä - sekoitetaan niihin loput marinadit. Ja samoin ohraan sitruuna-kastike. Sitten sekoitetaan kaikki ainekset yhteen. Lopuksi koristellaan granaattiomenan siemenillä ja persiljalla, jos sattuu olemaan. Nautitaan ajan ja ihmisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti