18. helmikuuta 2016

Lohturuokaa: perunat ja kastike

Ai niin, minullahan on tällainen blogi.. jota minun piti useasti päivittää.. hmm..

Mutta asiaan, eli ruokaan. Vaikka kaikki kansainväliset vivahteetja  uudenlaiset ruokakokemukset ovatkin kovasti mieleeni, aina joskus kaipaa jotain alkukantaisempaa, perinteisempää, kotoisaa.. Ei meillä kotona ihan tällaista ole varmaan koskaan tehty (vaan kastike kyllä tehtiin jauhelihasta), mutta jotenkin tästä tulee lapsuus mieleen, sellainen mukavan turvallinen olo. Siis kuorineen keitetyistä perunoista ja soija"jauheliha"kastikkeesta..


Perunat keitetään, miten ne nyt keitetäänkään ja samalla tehdään kastike, joka menee näin:

2 porkkanaa
1/2 sipuli
valkosipulia
öljyä paistamiseen

2 dl soijarouhetta
2-3 rkl etikkaa
3-4 dl kasvislientä

2 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 dl vettä

turaus ketsuppia, tomaattipyrettä
musta ja valkopippuria

1 suolakurkku

Kuullotetaan ensin porkkanaa, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla 15-20 min, porkkanoihin saa jäädä pureskeltavaa. Siiretään kasvikset syrjään ja lisätään pannulle soijarouhe ja vähän lisää öljyä. Paahdetaan hetken, 5 min., lisätään sitten etikka ja sekoitetaan. Sitten lisätään kasvislientä pikkuhiljaa, niin paljon, että kastikkeeseen jää vähän sitä kastikeosaakin - eli vettä vähän enemmän kuin soijarouhe imisi (tai paljon, jos tykkää vetisemmästä kastikkeesta). Lisätään sekaan kasvikset ja suurustetaan veteen sekoitetulla maissitärkkelysjauholla, annetaan kiehua pienesti hetki. Turautetaan maun mukaan punaista; ketsuppia, tomaattipyrettä ja maustetaan pippureilla. Lopuksi halutessa lisätään pilkottu suolakurkku.

Perunat taitavatkin parahiksi olla kypsiä, joten kuorimaan ja sitten saa vähäksi aikaa taantua lapseksi, jolla on vielä kaikki edessä ja suuri luotto tulevaan..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti